Konspirasi Menantu PM dan Raja Petra untuk jatuhkan Najib

21 06 2008

Sudah terang lagi bersuluh. Menantu PM kini berpakat dengan Raja Petra Kamarudin, penggendali laman Malaysia Today untuk menjatuhkan Timbalan Perdana Menteri, Najib Tun Razak.

Petra: Isteri Najib di ‘lokasi jenayah’
Jun 20, 08 10:33pm
Siapa lagi kalau bukan Raja Petra Kamaruddin – walaupun Datuk Seri Najib Razak beberapa kali menafikannya sebelum ini.

Kali ini pengendali blog Malaysia Today meningkatkan kredibiliti dakwaannya melalui satu akuan bersumpah di mahkamah tinggi Kuala Lumpur kelmarin – masih lagi mengaitkan isteri timbalan perdana menteri dengan kes pembunuhan wanita Mongolia, Altantuya Shaariibuu.

Seperti artikelnya awal bulan lalu yang menyeretnya ke mahkamah, yang pernah dijawab dan dijelaskan oleh setiausaha akhbar timbalan perdana menteri, akuan bersumpah ini diberikan perhatian serius oleh pihak Najib.

“Kami sedang meneliti perkara ini. Akuan bersumpah itu memang membingungkan dan mengelirukan,” kata setiausahanya Datuk Tengku Sarifuddin Tengku Ahmad kepada Malaysiakini hari ini.

Beliau bagaimanapun tidak menyatakan secara khusus bentuk-bentuk tindakan seterusnya yang bakal diambil.

Najib dan Rosmah telah berulangkali menafikan mereka ada kaitan dengan kes pembunuhan berprofil tinggi itu dan menyifatkan dakwaan tersebut tidak lebih daripada perbuatan untuk “memfitnah dan mereka-reka cerita”.

Dalam akuan sumpahnya, Raja Petra menuduh Rosmah antara individu yang berada di tempat kejadian ketika Altantuya dibunuh pada 19 Oktober 2006.

Katanya, beliau mendapat maklumat yang boleh dipercayai bahawa antara kira-kira jam 10 malam 19 Oktober 2006 dan awal pagi berikutnya, malam mangsa dibunuh, terdapat tiga orang lagi di tempat kejadian.

Beliau menamakan dua individu lagi itu sebagai seorang kolonel, yang menurutnya seorang pakar bom ‘C4’ dan isterinya yang yang dikatakan pengawal peribadi Rosmah.

Laporan perisikan

Mayat Altantuya didakwa telah hancur dibom dengan ‘C4’ di sebuah kawasan hutan di Puncak Alam, Shah Alam. Kes perbicaraan pembunuhannya masih berjalan di Mahkamah Tinggi Shah Alam.

Dalam akuan itu, Raja Petra mendakwa kolonel itu yang memasang bom C4 di beberapa tempat di badan Altantuya, dengan disaksikan oleh Rosmah dan pengawal peribadinya.

Raja Petra mendakwa lagi, beliau membuat akuan itu kerana beliau mempunyai maklumat yang boleh dipercayai mengenai pembabitan orang-orang berkenaan yang sehingga ini belum dikaitkan atau dipanggil sebagai saksi oleh pihak pendakwaraya dalam kes perbicaraan kes tersebut.

Penulis blog sensasi itu berkata, beliau juga membuat akuan bersumpah tersebut kerana beliau sedar bahawa menjadi kesalahan jika tidak mendedahkan bukti-bukti yang boleh membantu polis dalam siasatan kes jenayah.

Ketika dihubungi Malaysiakini hari ini, Raja Petra mengesahkan kandungan akuan bersumpah tersebut – yang kini dimuatkan di sebuah blog (bukan Malaysia Today).

Beliau juga mendakwa dalam akuannya itu bahawa beliau mendapat maklumat bahawa perdana menteri Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi menyedari mengenai dakwaan pembabitan isteri Najib.

Raja Petra mendakwa lagi, Abdullah menerima satu laporan bertulis daripada pihak perisikan tentera, yang mengesahkan pendedahan beliau itu.

Laporan tersebut, dakwa Raja Petra, kemudiannya diserahkan kepada menantu perdana menteri, Khairy Jamaluddin untuk disimpan dengan selamat.

Selain Abdullah dan Khairy, dakwa Raja Petra, “seorang Sultan juga telah dimaklumkan mengenai perkara tersebut dan menyedari tentang tuduhan berkenaan.”

Dakwaan terbaru

Penulis itu bagaimanapun tidak mendedahkan beberapa nama yang didakwanya mempunyai maklumat tentang perkara itu.

Raja Petra berkata, beliau membuat akuan bersumpah itu untuk menggesa semua pihak berkenaan tampil bagi mendedahkan maklumat sebenar agar polis dapat menjalankan siasatan terperinci.

Dalam temubual melalui telefon, Raja Petra menjelaskan alasannya tidak melaporkan dakwaan terbarunya itu kepada polis.

Penulis blog berkata, memandangkan tiada tindakan diambil terhadap laporan polisnya pada 2001 – ketika beliau mendakwa dipukul oleh seorang pegawai polis berpangkat tinggi – beliau tidak yakin lagi untuk membuat laporan polis.

Polis telah menyiasat Raja Petra awal bulan lalu berhubung artikelnya bertajuk ‘Let’s send the Altantuya murderers to hell’ – juga mengaitkan Najib dan Rosnah dalam kes pembunuhan kontroversi itu.

Penganalisa politik Abdul Razak Baginda – yang dikaitkan dengan menteri pertahanan itu – dan dua anggota polis pasukan khas UTK sedang dibicarakan berhubung pembunuhan wanita Mongolia itu.

Jika sabit kesalahan, ketiga-tiganya boleh dikenakan hukuman mati.

Perkara ini ditimbulkan baru-baru ini oleh kerana umum sudah tahu Pak Lah sedang menghitung hari didalam UMNO. Menantu PM tahu, jika Pak Lah jatuh, beliau akan turut jatuh.

Raja Petra diupah untuk memastikan cita-citanya untuk menjadi PM pada umur 40 tercapai. Semua orang tahu Khairy Chronicles yang ditulis oleh Malaysia Today bertujuan untuk mempopularkan Menantu PM.

Tidak jelaskah lagi?


Tindakan

Information

49 responses

21 06 2008
ketua imam hadhari

MEMANG JELAS NAJIB DAH LAMA KENA TARIK HIDUNG SEBAB
RAHSIA NYA ADA DALAM TANGAN PORK LAH DAN KHINZIR JALANG.

TUN MAHATHIR PERNAH KATA “NAJIB IS READY BUT ROSMAH IS NOT READY” UNTUK JADI PM.

ISTERI RAZAK BAGINDA MENJERIT DALAM MAHKAMAH, “I WILL MAKE SURE THAT MAN CANNOT BE NUMBER ONE”… K E N A P A ? ? ?

MOGA MOGA SEMUA NYA BETUL SEBAB NAJIB LEBIH KURANG SAJA DENGAN
PORK LAH, HANCUR…KALAU JADI PM.

HARAP HARAP KU LI JADI PM SEKEJAB DAN MUHYIDIN SAMBUNG

21 06 2008
fahrul

Matilah Rosmah… Matilah najib… Aiyoyooo… Wa sudah agak dah.. Najib dah kena kerbau dicucuk hidung… Sebab tu diam membisu macam tikus dengan Pak Lah…

Itulahh Rosmah… jangan berlagak bila jadi isteri timbalan perdana menteri… pergi US shopping sampai 8 kereta angkut barang2 dia… Fuhhh… Ni dia bala tuhan nak tunjukk..

21 06 2008
penyokong PR

cerita DRAMA MINGGU INI SEMAKIN HANGAT.
RPK DIRECTOR YANG HEBAT
WATAK UTAMA NAJIB DAN ROSMAH.
SUPPORTING ACTOR PAK LAH.

21 06 2008
wawasan2020

DSN dan isteri blum terbukti bersalah so jgnlah tuduh yg bukan-bukan.Blum ada bukti yg kukuh yg mengatakan DSN dan Isteri terlibat dgn kes Altantuya tu malah perbicaraan juga blum selesai lg.Mahkamah jg blum memutuskan atau membuat keputusan siapa yg bersalah di dalam hal ini, jadi ini mungkin hanya kospirasi nak jatuhkan DSN dan isteri di samping memburukkan Umno sajelah kot.Walau macam mana sekali pun DSN tetap bakal PM Malaysia dan presiden Umno. Hidup DSN dan Hidup UMNO.Tanpa Umno Melayu sensara.

21 06 2008
daniel

dear anti-khairy

i) why would khairy be behind something which obviously implicated himself and his beloved father-in-law?

ii) and to suggest that rpk is in cahoots with khairy seems far-fetched. but i’d grant you that because in politics, anything is possible. but rpk? surely not, no?

pls advise…

22 06 2008
asdf

Macam sial lah kau… nak buat desas-desus tentang Perjuang Rakyat Raja Petra dengan musuh rakyat KJ… Laman dan gaji kau dibiayai KJ ke?

22 06 2008
|1f34|-|1r3

kalau laman web MT tuh si KJ yg bayar, xpayah RPK nak letak iklan tuh haaa…kalau korang tgk..RPK tuh cam pro PAS bukan pro PKR. pendapat aku, RPK hanya amar maaruf, nahi mungkar. kalau RPK nak sgt duit, xyah dia nak menumpang si KJ tuh….cousin dia sultan selangor..byk lg cara lain dia nak cari duit haaaa…

at least kalau najib dh out, kerja makin mudah. najib skang xberani nak bantah pak lah psl kes altantuya tp dulu kat blakang2 la..skang ni RPK dh kuar pengakuan bersumpah…najib kena buat something la..either perkara ni main senyap gitu jer n stay macam dulu atau dia kena start ditch rosmah sendiri…tp xtahu la apa si rosmah simpan lak rahsia najib kalau si najib pegi ceraikan rosmah lak nanti…

politik mmg kotor..korang baca post aku psl altantuya nyer murder case. skang ni bila dh tambah psl rosmah yg telah disebarkan, maknanya perjalanan kes ni mungkin akan berubah.

link ke pos aku.
http://life4hire.berceloteh.com/?p=82

papehal pon..kita hanya leh spekulasi, kalau RPK tuh director dia, sapa yg tulis skrip ??

22 06 2008
Top Posts « WordPress.com

[…] Konspirasi Menantu PM dan Raja Petra untuk jatuhkan Najib Sudah terang lagi bersuluh. Menantu PM kini berpakat dengan Raja Petra Kamarudin, penggendali laman Malaysia Today […] […]

22 06 2008
penyokong PR

SAPP (SEBULAT SUARA) DAH BUAT KEPUTUSAN BUAT USUL UNDI TIDAK PERCAYA TERHADAP PAK LAH.

SEKARANG BOLA DI KAKI BN PULA.

KALAU BN BERANI CEPATLAH TENDANG SAPP KELUAR
APA YANG NAK TUNGGU LAGI ( kenapa tidak ada
mesyuarat tergempar kali ini memang hairan ).

mengikut pandangan saya, dalam permainan catur ini
BN dah kena “check-mate”.

22 06 2008
Pemerhati Politik

Woi Najib dan isteri belum terbukti bersalah lagilah jangan tuduh bukan-bukan pasal najib dan isteri terlibat dgn kes Altantuya tu.Ini hanya konspirasi nak jatuhkan najib aje dan kpd najib tolong waspada dgn tektik kotor yg nak jatuhkan kau tu buatlah perancangan lebih baik supaya engko dpt menjadi PM Malaysia. Semua org Malaysia percaya bhw kolah org yg paling layak gantikan AAB skg.Tanpa ko dan Umno org Melayu akan rebah tersungkur.NAJIB TETAP BAKAL PM MALAYSIA.

22 06 2008
ILovePakatan

Mat rempit kan yang handle blog ni hahahahaha

22 06 2008
sTOPA

KAH… KAH… KAH….
KEH… KEH… KEH….
KERRRRRRRRRRRRRR………

MARI MARI.. TUAN PUAN SEMUA….
LEPAS NI KITA LIHAT SIAPA YANGGGGGGG KENAAAAAAA….

22 06 2008
jjjjjjjjjjj

hmm…apa nk diperkatakan telah terjadi..moga2 ali rustam jadi pm

22 06 2008
kluangman

Semuanya cerita atas cerita, masuk angin keluar asap

23 06 2008
dr_butiq

Yang sebenarnya hantu altantuya bekeliaran untuk membalas dendam sebab tu negara kita politik huru hara sekarang ni.Saya kalau bomoh boleh gak tolong hantar hantu altantuya ni balek ke Mongolia.

23 06 2008
PENYOKONG AAB

Jangan lagi cerita yg bukan-bukan.Seseorg itu tidak dianggap bersalah selagi belum dibuktikan bersalah.

23 06 2008
luk

testing

23 06 2008
PENYOKONG AAB

PKR=Parti KELIRU Rakyat
PKR=Parti KELENTONG Rakyat
PKR=Parti KUAT RASUAH
PKR=Parti KUAT RUSUHAN

Ada apa-apa cadangan lagi selain daripada di atas?

UMNO=Utuh Melayu Negara Ok.

23 06 2008
laksmana

Rentetan peristiwa minggu lepas
1)SAPP nak usul undi tak percaya pada PM
2)SAPP tak nak keluar BN
3)Kalau UNDI tak percaya di usulkan, dan majoriti ahli Parlimen nak singkir PAK LAH.Maka DYMM YDPA akn melantik Najib jadi PM
4)Satutory Declaration ini keluar seiring dengan usul UNDI tak Percaya pada PM

LU FIKIRLAH SENDIRI…..

23 06 2008
23 06 2008
redzuank

Hmm aku x berapa setuju RPK ada hubung kait dgn konspirasi KJ. Tapi xtahu la jgk.

LEts Send ’em All to HELL. sonang citer.

http://redssays.blogspot.com/

23 06 2008
JoeSarawak

Best.. Best..

23 06 2008
BangMie

>kluangman

>Semuanya cerita atas cerita, masuk angin keluar asap

=> kalau rajin pegi kerja, tak rajin membuta kat rumah…. duit minyak habis… mintak kat emak….. hihihihi…. senario anak muda melayu hari ini….. kat U tak ada, kat kilang tak ada, kat kolej-kolej kemahiran tak ada… yang nampak ramai ialah kat CyberCafe dan Merempit……

23 06 2008
Pro AAB

Korang jgn dok kutuk2 KJ dengan AAB…aku menyokong penuh existance depa..kalu depa takdak nanti…maka takdak lah hiburan aku nak browse intenet setiap hari..layan blog korang..forum korang..etc..kata akhir dari aku…

“TIADA HARI TANPA PAKLAH”!!!!!

23 06 2008
Komeng

Apa kena mengena Si KERA tu simpan copy kes Altantuya tu.
Baguih sgt ke sampai gitu sekali…
Adakah dia org no.2 penting selepas PORK LAHAP.
Kenapa tak straight away bagi kat PORK LAHAP.
Keliru…..makin keliru……
Mari sama2 kita tonton Filem yg tak lama lagi “MENGAUM”
di Pawagam berdekatan anda……

23 06 2008
AnakMinang

Aden raso dah takdo org nak ganti jd PM…aden mmg bonci bona ngan KJ ni…..kalu aden ado pintol dah lamo aden tembak
bagi mampuih sonang cito….ngabehkan duik org jo la….paklah
ni bodo g donga lak nantu eh tu ckp….samo jo pangai paklah
tu…yg aden tak goma skali eh paklah tu udah la cucu bekas mufti tapi buek lak pangai cam setan nirojim….ngota org jo la…kojo eh…pangai dah cam kandiq kalu ko tak paham KJ kandiq tu apo ko g tanyo org minang…..aden maleh nak ckp pepanjang ngan wa’ang yg ponipu…..bagi rebet kek pejabek pos tapi saham pos wa”ang punyo….antek kelian la

23 06 2008
Leon

Biar betul. Takkanlah semua kejadian yang mensasarkan AAB dan Najib suatu konspirasi? Aku tak cayalah RPK nak kerjasama dengan beruk mat yeh tu! Selama ini RPK bertindak sendiri, dia tak perlu sokongan siapa-siapa, lebih2 lagi beruk mat yeh tu. Lagipun, surat RPK jelas menyatakan bukti Rosmah menyaksikan pembunuhan tu ada ngan KJ. Kalau betul konspirasi, KJ dah keluarkan bukti tu awal2. Kesannya kalau benar2 terbukti dakwaan RPK tu, KJ, AAB dan kroni2nya sekali boleh disabit kesalahan sebab menghalang proses keadilan.

23 06 2008
jawecelup

bila aku baca website ni aku rasa sikj ni mcm setan lak… bila dah terlampau byk citer2 -ve pasal si kj aku rasa dah mcm x logik ler…x tau nak caya ke tak….

23 06 2008
adimasta

yang pasti najib jangan dibenarkan menjadi pm malaysia. bangsa melayu akan pupus kemelayuannya. pejuang melayu masa kini ramai yang berwibawa, yang tulus, yang pandai dan bijaksana sedang berjuang untuk melayu hari ini dan masa akan datang. melayu perlu berubah demi peredaran masa. takkan nakguna kereta nisan tahun 1960 lagi..ukut peredaran masa, naiklah dan gunakanlah kereta model terkini…baru bolih laju dan maju bangsa melayu.

25 06 2008
adikberuk

apa yg bingung sgt si najib tu? nak sgt jadi PM.ceraikan jer rosmah tu.lagi pun rosmah tu dah kendur.cari betina lain.dulu pun sirosmah tu kena bayar juga.bayar jer kt mana2 betina hadhari.

yg buat taik, rosmah, so takder rosmah, takder ler taik.tak kan ler sedap sgt rosmah pendek tu?

26 06 2008
Pemikir

Kita perlu lihat dari satu sudut,bukan nak cakap saya ni pandai tapi org yg beri komen sebelum ni fikir yang tersurat je tak fikirkan yang tersirat.
1.Jika benar lah apa yang dinyatakan oleh RPK dan dengan surat akuan sumpah tersebut ,ianya tak akan dapat berbuat apa-apa kerana mahkamah tidak akan menerima apapun kerana ianya perlu bukti bertulis.Jika setakat melui lisan sahaja ianya tidak membawa apa2 erti.Cuma memberi kesan kepada masadepan Najib di mata rakyat sahaja.
2.Teori kedua pula jika benar ada nya dokumen tersebut dan AAB dan tahu dan menyerahkan kepada KJ maka sekiranya AAB dah resign,segala rahsia Najib akan dipegang oleh KJ.Maka sampai bilapun KJ akan mengawal pemerintahan negara.AAB tidak mahu perkara Tun menyerahkan kuasa kepadanya dan ianya tidak melantik Najib dengan segera berlaku pula kepada nya dimana jika AAB nak melepaskan jawatan kepada Najib yang utama nasib dan masa depan KJ akan terjamin.
3.Maka jika benarlah dokumen tersebut ada pada KJ ianya adalah merupakan insuran kepadanya untuk menjaga nya semasa tiada AAB mengetuai tampuk pemerintahan.
4.Apapun sekarang beginilah keadaan Malaysia sekarang dan juga ianya cerita semata-mata nak tutup isu minyak dan peralihan kepimpinan kerana seperti yang Tun pernah cakap “MELAYU MUDAH LUPA”

26 06 2008
otomen taro

ekkius me… betul ke org ckp 16 september ni anwar naik jd pm??? betul ke?

sape tau meh ar cite… camne cara dia nak naik lak…

26 06 2008
hahaha

Penyokon AAB

UMNO = Untuk Melayu No Otak

yang betul ialah PKMB, nama pun ikut British mana nak juangkan melayu. Eja patutnya Pa Kaf Mim Ba…

Amacam….

26 06 2008
hairul

Inilah nasib rakyat Malaysia .
Gajah sama gajah belaga. Kacil mati di tengah-tengah

26 06 2008
Melayu Insaf

LETS SENT ALL THE BABI NEGARA TO HELL..
LETS SENT ALL THE UMNO FUCKERS TO HELL..
AMIN..

27 06 2008
wawasan2020

Aku memang tidak setuju langsung dengan kenyataan di atas.Ini hanya konspirasi yg bermotifkan politik untuk memburuk-burukan KJ dan kerajaan BN semata-mata.saya rasa yg mempunyai konspirasi dengan RPK itu mungkin Anuar Ibrahim.Sebab Anuar Ibrahim ini sudah gila kuasa dan tak sabar-sabar lagi untuk menjawat jawatan sebagai Perdana Menteri untuk Pakatan Rakyat.Tapi orang semacam Annuar Ibrahim ini TIDAK mungkin dapat menjadi perdana menteri kerana kerajaan BN tetap teguh dibawah AAB dan Najib. Bagi penyokong PR yg begitu mengharapkan Anuar Ibrahim menjadi perdana menteri mengantikan AAB tu, di sini diumumkan Anuar Ibrahim hanya boleh menjadi perdana menteri tetapi hanya dalam mimpi sahaja.betul tak?

28 06 2008
SuaraSenyap

PR = Pakatan rompak
PR = Pakar rasuah
PR = Penjahanam rakyat
PR = Pencacai anwaR
PR = Pembohong rakyat
PR = Penghina Raja
PR = Penjilat buntot anwaR
PR = Pendek akal, Rosak hati
PR = Penipu rakyat
PR = Dendam anwar
PR = Pii Rah mabuk!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sungguh ku meyesal kerane undi sulungku pergi kepada PR, lihatlah sekarang betapa bangsaku melayu di serang dan diperlekehkan oleh DAP kafir harbi ,harga yang terpaksa dibayar akibat nak naikkan anwar munafik sebagai PM.

Cepatlah sucikan UMNO kembali, buangkan pak lahap, kera jantan dan kroninya gar bangsa melayu akan kekal sebagai pemerintah di buminya sendiri.

Katakan tidak kepada Pak lahap, kera jantan, anwar munafik, lim kit setan, kurap singh dan yang sedajal dengannya. Hidup melayu!!!

28 06 2008
mendaki

EH..
JAGAN KAU HARAP SI “NAJIS” NI BOLEH JADI PM LA BRO…
HANYA DI NERAKA JAHANAM SAJA
HA HA HA HA HA HA HA

29 06 2008
daniel

bn tunku era, best. subsequent leaders, except tun hussein, lousy. in the 50s and 60s, bn alright under tunku and his team. pure well intentions to serve the rakyat.

then we found oil…$$$$$$$$$$$$$$….that’s when the rot started.

to change our destiny, we need not only repairs, not even an overhaul. we need to change the engine. a new engine. not overhaul the old existing one. change the engine.

that new engine is PR.

30 06 2008
daniel

to suarasenyap, boleh kah semua pihak cari jalan pertengahan (middle path)? this is not a zero-sum game. malaysian chinese are not out to dominate. non-chinese should not be afraid.

you see? i said “non-chinese” to test feeling/reaction; meaning malays, indians etc… how you feel reading this phrase “non-chinese” is exactly how malaysian chinese and malaysian indians and malaysian kazadans and malaysian ibans etc… feel when our (over-zealous) malay friends keep on harping about “non-malays”.

lead us (so-called “non-malays”) into prosperity and peace. lead us not into oblivion. lead us to excel in the international arena of economics/finance, sports, politics, society, arts, business; but most important, lead us into becoming better human beings who are more peace loving and fair.

i am a fan of p.ramlee’s. and i am no fan of any other malaysian artistes since then. go figure, bro.

lastly, to suarasenyap, i have this to say – i believe your fears are real. and as legitimate as others. but mine are too. we’ll see how all these turn out lah… you and i may not live to see it. it’s dynamic. it’s on-going. it may need a few more generations till we have a truly bangsa malaysia.

30 06 2008
littlewonder

sume ni jadik bile manusia makin lalai + tamak haloba + ikot nafsu x gune akal
ajaran agama x djadikan panduan
dlm al- quran kan ade tunjuk
mcm mane nk jadik pemimpin yg berjaye
jage negare
pegang amanah
agama cume main d bibir tapi hati x de kesan
sanggup tikam menikam sesame sndrik
tuduh sane sini
suap sane sini
ibaratkan mcm satu circle..
takde end point.
n circle tu makin lame jadik makin kecik
yg merana ialah rakyat yg duduk dlm lingkaran tu
sesak nafas
….
haishhh
malaysia ku tanah air ku..

1 07 2008
dd

GOD HELP MALAYSIA!

2 07 2008
Ms.Anthrope

This is a ridiculous theory. RPK is a man of integrity has indicted Khairy many times in his blog for shady dealings… to suggest that he has a political stake in this with Khairy no less is just plain stupid. The fall of Pak Lah and Najib – if RPK proves to be telling the truth – is not some orchestrated political motive… it will be plain old JUSTICE for criminals.

2 07 2008
ss

YA ALLAH, SELAMAT KAN MALAYSIA UNTUK MASA DEPAN ANAK2 KU…AMIN

11 07 2008
Saya Tahu Petra Jumpa Najib

Dalam dua tahun sebelum ini, Malaysia Today memberi profil yang baik untuk Dato Seri Najib dengan mendedahkan kebolehan dan kerjaya politik DS Najib yang panjang sekali.
Semasa itu, RPK masih lagi dengan siri Khairy Chronicle dan ketika itu sedang cuba melinap mendekatkan diri dengan TDM.

Saya difahamkan dan maklumat saya sahih bahawa RPK pernah berjumpa Najib untuk meminta wang darinya. Kemungkinan sekali ianya adalah semacam wang ugutan.

Semasa itu RPK ke sana kemari seolah-olah dia dan Anwar sudah berenggang dan clash. Kononnya dia marah kerana Anwar tidak memberi bantuan kewangan kepadanya yang bertahun-tahun memperjuangkan nasib Anwar dengan FAC. Dia mempercayai bahawa Anwar mempunyai hampir beberapa billion dana politik.

Teori anda mempunyai kekuatan kerana RPK buat mutakhir ini sudah berubah haluan. Dia sudah balik bekerjasama dengan Anwar untuk memastikan BN kecundang pada Election Sarawak tahun hadapan dan PRU13.

Dia secara halus sedang bekerjasama dengan kem Pak Lah untuk mengekalkan Khairy dan Pak Lah supaya perpecahan dalam UMNO dan hilang keyakinan rakyat terhadap kerajaan UMNO akan berterusan. Tunggu masa RPK akan lebih terbuka pendiriannya.

Mungkin sekali teori Anwar mahu kembali ke UMNO adalah benar. Apabila terjadi, UMNO boleh berpecah dan itu lebih mudah untuknya mengerjakan kesemua pemimpin2 yang tidak digemari rakyat.

Agenda RPK adalah Malaysian Malaysia, liberalisasi, kerebukaan dan setan-setan globalisasi seperti agenda Anwar dan Khairy.

RPK rapat dengan biro politik Kedutuaan Amerika bernama Tom Danial, yang merupakan geng kaki motornya dan mengenali “agensi-agensi asing yang memberi dana” untuk tujuan ini sperti Konrad Adreneur Foundation, Frederich Nuemen, Asia Foundation, dll.

Awas, RPK bukan mahu menghentam Pak Lah tetapi menyokongnya. Jangan hairan dia bekerjasama dengan orang-orang Shabery Chik dan mendapat sumber kewangan dari mereka.

18 07 2008
dara

dear:

anak minang, bagoi jadi koboi suka tembak2…

hairul, batul la…gajah lawan gajah kita yang susah…..

melayu insaf, apa kena mengena dgn babi pigi neraka ni
binatang in, manusia bela dibanci dan di makan???

daniel, i agree…..change better..

liftwonder, ni yang di namakan kafir tak pakai otak….

dr butiq, u memang batul…bala dah menimpah dah……
terutama kat wast tu…macam2 lagi akan berlaku
berlaku selapas ni… berdoalah kamu yang telah kejalan
yg salah…. cari lah cahaya hidup yang benar…

penyokong PR, sapp-bn…… ya…gol…..dah tu……

I1f34I-I1t3, klau rpk tuh director dia…sapa yg tulis
skrip???
………………u fikirlah…..sendiri……bro…!!

ketua imam hadhari, yalah….imam ku li & muhyidin
lagi resinol sikit….

tapi pada saya di sini, rumput2 yang bergoyang2 tu kena di-
periksa knapa ia begoyang klau tak ada angin ya..siapa yg kasi goyang..
yg susah krang ni rakyat,,, duit simpanan dah mau abis, ecomi
melisit, bisness pun redup… buget naik..semua itu-ini susah lah….
??????? & tangan yg kasi goyang pokok tu kasi sama saya biar saya potong…bikin susah saja……

1 08 2008
DYG BELLA HJ AWG KASSIM

saya memang tidak tahu apa2 tentang politik malah saya langsung tidak mahu tahu tapi saya mengenangkan nasib anak2 muda kita dek kerana hal2 seperti ini…saya tidak mahu buat isu tuduh menuduh kerana kita manusia bukannya sempurna cuma saya mahu hentikan semua yang remah temah ini…hentikan. tumpukan kepada perkara yang penting sekarang!!!!!!!!! Malaysia dah cukup membangun dan kita semua harus berusaha untuk terus mengekalkan pembangunan ini..kalau nak jadi negara yang kacau bilau..silakan tapi anda semua tahu akibatnya. .. banyak sangat konspirasi..bagaikan retak menanti belah. apa guna ilmu pengetahuan yang telah kita pelajari selama ini..ia kan banyak membantu kita untuk terus bersatu padu dan bersama demi negara tercinta. Saya selalu berdoa dan berharap segala nya akan selesai dengan keadilan yang betul. jangan selalu buat isu tuduh menuduh kerana kita sendiri tidak berada ditempat orang itu…yang penting sekarang bagaimana cara kita membantu bukan untuk kita sahaja tetapi semua nya..kita rakyat malaysia harus bersatu padu untuk mempertahankan negara kita dan hidup didalam aman damai…ada pun pertelingkahan sudah pasti ada penyelasaiannya…cuba anda lihat dan dgr sekarang semuanya main tuduh menuduh yang tidak pernah sudah…..hentikan ini semua..mari kita semua bersatu hati walau kita dari kerajaan atau pembangkang …kita sama2 berkerjasama demi negara tercinta..saya mohon dan rayu …banyak lagi perkara yang perlu kit selesaikan…perjuangan kita semua belum selesai…kenanglah warisan kita nanti…jangan bertindak untuk memikirkan diri sendiri dan mementingkan pangkat dan darjat…banyak lagi yang perlu kita perbetulkan sekarang..terutama anak2 remaja dan lain2 yang masih memerlukan pertolongan kita……saya: wakil belia Malaysia

17 08 2008
Anwar didakwa untuk kejatuhan Najib.. Agenda Khairy? « Politik Sumbang

[…] juga artikel “Konspirasi Menantu PM-Raja Petra” dan artikel “Apa Yang Boleh Di Pelajari Daripada KJ” boleh menjelaskan lagi […]

4 12 2008
pakjis

Itulah perangai Be En asyik kira rakyat boleh dibeli.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s




%d bloggers like this: