Kepimpinan Khairy dicabar di Rembau

22 06 2008

(Dari Malaysiakini)

Seorang ahli jawatankuasa Pemuda Umno bahagian Rembau hari ini menawarkan dirinya untuk bertanding mencabar Khairy Jamaluddin bagi jawatan ketua Pemuda bahagian dalam pemilihan parti kali ini.

Azman Mohd Sah berkata bahagian berkenaan pergeraian Pemuda Umno bahagian berkenaan memerlukan perubahan terutama selepas isyarat jelas dari pengundi muda dalam pilihanraya semasa pilihanraya umum 8 Mac lalu.

“Perubahan kepimpinan ini diperlukan kerana kita selama ini dikongkong oleh golongan tertentu sahaja,” katanya dalam satu sidang akhbar di Seremban.

“Malah kepimpinan sedia ada juga gagal membawa pembangunan dan perpaduan di dalam pergerakan ini,” tambahnya.

khairy jamaluddinMenurut laporan Bernama, Khairy juga merupakan naib ketua pergerakan Pemuda Umno Malaysia dan menantu Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi.

Sokong MB

Dalam pilihanraya umum lalu, Khairy berjaya memenangi kerusi Parlimen Rembau.

Azman, 37, seorang ejen insurans, adalah juga Ketua Pemuda Umno Cawangan Kampung Siliau.

Azman mendakwa setakat ini beliau mendapat sokongan lapan ketua Pemuda cawangan di bahagian itu. Bahagian Rembau mempunyai 108 cawangan.

“Saya dan rakan-rakan Pemuda di bahagian Rembau dengan ini juga menyatakan sokongan yang tidak berbelah bahagi terhadap kepimpinan Menteri Besar Datuk Seri Mohamad Hasan sebagai Pengerusi Badan Perhubungan Umno Negeri Sembilan dan Ketua Bahagian Rembau.

“Kami turut menyokong pencalonan menteri besar sebagai naib presiden Umno sekiranya beliau berhasrat bertanding ke peringkat itu,” katanya.


Tindakan

Information

26 responses

23 06 2008
azmi

salam bahagia,
teruskan singkir budak hitam(KJ),dia tak penah bersyukur tinggal bumi malaysia.hantar balik saja ke kuwait.budak hitam yg cukup jahat n keji.

23 06 2008
dr_butiq

Hobin man jangan tak hobin tapi kalau Kj bagi kau duit suruh tarik diri eden pulak yang akan hobin kau sampai lunyai.

23 06 2008
ketua imam hadhari

CEK MAN OI, BUKAN NYA SENANG NAK LAWAN DENGAN KHINZIR JALANG TU.

KENA SIAP LE DUIT DUA TIGA GUNI. SIKIT SIKIT TAK MAIN LE.
BUDAK BUDAK UMNO NI KADANG KADANG SALAM HULUR RM100 DAH CUKUP. TAPI KALAU ADA YG HULUR LEBIH DIA LARI.

JANGAN LAH NAK CAKAP DEMI BANGSA UGAMA NEGARA ATAU KEPALA BUTUH APA. SAYA DAH LAMA JADI TUKANG BAWA
GUNI.

23 06 2008
Bart

Rock the nation…

23 06 2008
JoeBond

salam
jgn anta blk kuwait buang je kat dlm laut china selatan penyangak bangsa ni.org mcm ni jgn dibiarkan hidup di bumi malaysia ni

23 06 2008
sTOPA

Jangan lah kata macam tu dia ni bukan Budak Jahat…..

Budak HITAM ni cuma BANGSAT…
Bangsat NEGARA….
Bangsat ni kalu buat apa memang tak pernah Cukup…
Si Bangsat ni akan Hancurkan segalanya demi NIAT BUSUK LAGI MEMBUSUKKAN….
Memang deserve to CALL BANGSAT sebab SEGALA APA yg ada dalam NEGARA MALAYSIA ni pasti akan dijual nya sementara MERTUA nya BERKUASA….

SAMA SAMA BANGSAT “MERTUA & MENANTU”

23 06 2008
anti kerajaan 3 beranak

Khairy budak tak guna! hanya pentingkan diri sendiri dan sudah lari dari perjuangan UMNO!

23 06 2008
budak baru

kerajaan PR sudah Berjaya menubuhkan
Kerajaan Baru.

hip hip hooray 3x

23 06 2008
beliabencidolah

anto kt singapore lg bagus..nnt leh survey bnyk mane lg die boleh rompak

23 06 2008
rosmerah

tradisi perjuangan umno harus dikembalikan,memilih pemimpin harus dari bawah akar umbi bukan diterjunkan dari atas,teruskan berjuang sahabat ku.

24 06 2008
fafo

Khairy kami takkan halalkan jika kau ambik duit rakyat. Ingat tu di dunia mungkin tak apa di akhirat kelak belum tau lagi.
Tapi satu sikap org kaya ni tak takut tuhan.tak posa and makan babi pun takpa sebab depa kaya and boleh dapat semua benda thats y depa tak takut tuhan. I dun blame all org kaya la.
But I heard from their bodyguard that this family eat babi. I dunno how far its true. but if the bodyguard tell me lie mean I tell you lie also

24 06 2008
chenko

aritu cakap ader video klip mamak ngan sorang pemimpin berpengaruh. kalu tengok dari gambar censored tu, jelas kelihatan naina marican ngan KJ. so mane pegi???

25 06 2008
TechieSavie

KJ = politician paling dibenci orang.
Walaupun harta banyak, tapi aman ke hidup bila selalu di sumpah seranah.
Hidupnya penuh dgn ‘vibe’ yang negative je…

So nasihat saya pada kawan kawan KJ… jauhi lah dia kerana kalau anda berkawan dengan pengutip najis ayam, akan terpalit jugak baunya pada anda nanti…

25 06 2008
leman

Mungkin ini hanya mainan wayang mereka. For all you know, Khairy yang suruh budak ni buat press statement, yang dia hendak melayan khairy jawatan ketua pemuda bahagian. Lanjutan itu, Khairy pun pernah buat press statement, “Hanya yang terbaik” akan dipilih dan ini adalah amalan demokrasi . So, bila Khairy menang nanti( besar kemungkinan dia akan menang), dia boleh mendabik dada dengan mengatakan bahawa dia adalah yang terbaik.

26 06 2008
J.D.

aku x tau la kenapa dari dulu lagi sebelum dia jadi naib ketua pemuda, aku tgk muke die sekali imbas je, terus naik benci dan menyampah. memang muke die Allah cipta supaya bile makhluk2 lain tengok, rase benci dan menyampah. mule2 aku fikir mungkin aku nie over judge rupe seseorg tp bile aku visit site nie, aku sedar ramai makhluk2 Allah yg x suke kt mamat nie. kalo die nie org biase aku x kisah sangat, tapi aku dengar die nie tamak harta dan kuasa. kalo betul, aku akan sentiasa support site nie utk menghalang makhluk Allah sekor nie dari mencapai cita2nye menjadi Presiden Republik Malaysia sebelum Wawasan 2020.

26 06 2008
Pemikir

Apapun situs dirembau,semua terpulang kepada golongan orang2 UMNO ni..pilihan ditangan mereka.Jika kebaikan yang nak dipilih maka jadilah mereka golongan yang bijak berfikir,jika kehancuran yang nak dipilihnya jadilah mereka orang yang paling bodoh sekali kerana mereka yang memilih UMNO untuk hancur.Walaupun memang dah semua orang tahu orang-orang UMNO ni memang sifat bodoh,jahil dan membodek amalan mereka.Jadi disitu kita lihat setakat mana pemikiran dan kehidupan orang UMNO dengan hanya pilihan ini.PRU lepas dah ada bukti bodohnya orang REMBAU dan kali ini dapat buktikan bodohnya orang United Malay Nerd Organisation ini.Memang orang UMNO tak boleh berfikir dulu ..kini dan selama-lamanya…

26 06 2008
rosmerah

leman semua andaian anda salah sama sekali

26 06 2008
Awong

REMBAU UNTUK ORANG REMBAU!!!
Takbir///

27 06 2008
al capone

8 dari 108 bahagia..

gilo apo ko azman??haha

27 06 2008
al capone

korang yang dok mengutuk KJ nie org rembau ker?

1 07 2008
shaiful

saudara azman, saudara patut rasa berbangga kerana saudara mempunyai seorang tokoh muda yang berkeliber yang selama ini menjadi ketua saudara. Saudara azman perlu memikirkan hasrat untuk melawan saudara kj. Sepatutnya saudara perlu memberikan sokongan yang padu di belakang saudara kj untuk bertanding ketua pemuda malaysia.

11 07 2008
Rosmerah

Mesyuarat cawangan UMNO akan di jalankan tidak berapa lama lagi. Ahli-ahli UMNO keseluruhannya akan menjalankan tanggungjawab sebagi ahli parti bagi memilih saf kepimpinan baru atau mengekalkan yang lama adalah hak mutlak ahli UMNO. Pemimpin datang dan pergi adalah pekara biasa, yang penting UMNO itu sendiri dapat diperkukuhkan dan di beri tenaga yang baru. Fokus utama parti adalah bagaimana golongan muda dapat di kembalikan kesayanganya dan kecintaanya kepada UMNO. Pengajaran yang kita dapat pada PRU12 yang lalu harus dijadikan titik tolak kepada perubahan terhadap cara kepimpinan Pemuda Rembau khasnya. Golongan muda adalah penentu kepada kesinambungan dan kelangsungan perjuangan UMNO dan Barisan Nasional.

Pemuda haruslah diberi kebebasan total dalam proses pemilihan yang bakal di adakan tidak berapa lama lagi. Biarlah proses demokrasi ini dapat di jalankan dengan berhemah, padang yang sama rata, penuh dengan semangat setiakawan dan tidak dipengaruhi dengan unsur-unsur ketakutan. Untuk kebaikan parti yang kita sayangi ini, ayuhlah sekelian pemuda lontarkan segala apa yang tersimpan dan terbuku di hati supaya kita dapat memperbaiki kepincangan yang ada. Pandangan yang bernas dan berkualiti haruslah di usulkan pada mesyuarat agung nanti. Marilah kita sama sama membina kembali kekuatan yang kita ada pada masa lalu, kita cari dan singkirkan segala onak dan duri yang selama kini mencucuk dan merosakan keutuhan parti ini.
Pemimpin harus di bentuk dari bawah keatas bukan dari atas kebawah. Pemimpin yang terbentuk dari atas tidak akan kekal lama, lambat laun kalau yang atas itu diturunkan, maka ianya akan mengikut sekali. Sebaliknya pemimpin yang dilahirkan dari akar umbi ini akan kekal lama dan amat memahami kehendak orang kampung di Rembau ini. UMNO telah ada tradisinya yang telah sekian lama diamalkan tetapi sejak kebelakangan ini ianya telah robek dan tidak diendahkan dan bahananya telah pun kita rasa pada PRU yang lepas. Pemimpin pemuda khasnya mestilah dilihat sebagai seorang yang disukai oleh golongan muda bukan dibenci. Apalah gunanya kita ramai pengiring-pengiring kalau kebanyakannya bukan orang kita. Apalah gunanya kita ada kawan baik taikun-taikun besar kalau ianya tidak dapat membantu pemuda Rembau memperbaiki taraf hidupnya.

Pemuda Rembau tidak ada apa apa perancangan untuk dimajukan taraf ekonominya walaupun ianya diterajui oleh orang yang konon bijak dan ada hubungan yang baik dengan taikun taikun besar. Dalam menghadapi kenaikan harga minyak yang amat dahsyat ini seharusnya kita memikirkan bagaimana program menambah pendapat rakyat dapat dijalankan. Apalah gunanya kita bermegah dengan jawatan kita ,ketuanan kita, perjuangan kita, membela pemimpin kita, membelasah parti pembangkang, menunjukan kita hebat tetapi pengikut kita semakin miskin, kosong minda, ketakutan, rosak akhlak, bertelagah sesama sendiri, hilang jati diri, tidak berprinsip, terkongkong dan lesu. Sorak kita semakin kuat tetapi dalam pada masa yang sama sedikit demi sedikit kampung kita telah tergadai dan digadaikan.

Ayuh pemuda Rembau,sama-samalah kita mengembalikan tradisi UMNO lampau, penuh dengan pemufakatan, mushawarah, rendah diri, bertakwa dan hormat menghormati. Kembalikan keyakinan golongan muda, uangkanlah beban yang kita pikul selama ini sesunguhnya ianya telah melemahkan kita semua, buka lembaran baru kerana cabaran akan datang akan bertambah dahsyat dan hebat. Sesungguhnya parti UMNO ini masih relevan, yang tidak relevan adalah sesetengah pemimpinnya, gunakanlah hak yang ada pada anda semua supaya kita tidak berputih mata kemudian hari.

Berjuanglah untuk AGAMA,BANGSA DAN NEGARA.
WASSALAM.

11 07 2008
seroja

Mr Shaiful,

Sdr Azman adalah AJK Pemuda Bahagian Rembau, beliau awalnya menyokong penuh kepimpinan KJ, disebabkan tidak berwibawanya KJ maka 8 exco pemuda rembau mengambil keputusan untuk tidak menyokong KJ.

– Anak Rembau-

11 07 2008
seroja

al capone

8 dari exco bahagian, bukan 8 cawangan.. ada kesilapan dalam laporan akhbar tersebut. Walaupun menghadapi kesukaran untuk mendapat percalonan, sekurang2nya saudara azman berani bersuara menentang kepimpinan KJ yang jelas lebih pada kepentingan diri sendiri.

Kuburkan politik paklah dan KJ!

13 07 2008
abg roy cina

klau hantu ada orang di belakang tak pe . bagi calun ketua pemuda rembau yang nak menentang kj abg roy sentiasa di belakang mu teruskan kehadapan jangan toleh lagi .langgar je budah mentah tu

30 10 2008
WongJowo

Khairy Jamaludin memang segala dalang yang telah berlaku, kepincangan dan kehancuran semuanya bermula dari mamat nie…..
Elak mati kene tembak jer Khairy nie…….memang layak pon orang macam dia nie mati kene tembak…dah boleh ikut Benazir Buto

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s




%d bloggers like this: