KJ, FAM dan parlimen Rembau

21 12 2009

Habis riuh blogger-blogger Pro KJ memuji-muji dan mengangkat bos mereka oleh kerana kemenangan skuad bolasepak negara dalam perlawanan akhir Sukan SEA menentang Vietnam beberapa hari lalu.

Yang menganggu fikiran saya ialah apa kena mengena kemenangan skuad bolasepak negara dengan KJ?

Apabila skuad bolasepak negara tewas, semuanya senyap. Yang disalahkan ialah jurulatih dan pemain-pemain tetapi bukan KJ. Ketika mereka menang, KJ yang dilambung.

Pada ketika usaha melobi untuk menjadikan KJ sebagai Timbalan Menteri sedang hangat dilakukan, tahukah anda apa yang berlaku di Rembau?

Rembau diserang hebat oleh calon PKR yang hampir menewaskan KJ dalam pilihanraya umum lepas.

Badrul Hisham Shaharin yang lebih dikenali sebagai Chegubard dan konco-konconya giat bekerja di Rembau seolah-olah beliau adalah ahli parlimen disini.

Walaupun Chegubard dan konco-konconya tidaklah begitu ramai, kerja keras yang dilakukan oleh mereka menyebabkan beliau menjadi popular di kawasan parlimen Rembau. Mengapa ini berlaku?

Ini adalah kerana Ahli Parlimen Rembau sibuk melobi untuk menjadi Timbalan Menteri dan heboh untuk menjadi jaguh bolasepak sehinggakan kawasan sendiri tak terjaga.

Terbaru Chegubard dan konco-konconya telah membina hentian bas di Taman Bunga Raya di Rantau (dalam kawasan parlimen Rembau). Klik disini.

Jika perkara sebegini berterusan, tidak mustahil parlimen Rembau yang merupakan kubu kuat UMNO zaman berzaman akan jatuh ketangan pembangkang dalam pilihanraya akan datang. Ahli Parlimen Rembau terlalu sibuk melobi untuk menjadi menteri.

Sudahlah Pemuda UMNO tidak terjaga, kini parlimen Rembau pula dalam bahaya. Apakah orang sebegini hendak dimasukkan kedalam kabinet?

Sekarang tanpa apa-apa jawatan dalam kabinet pun parlimen Rembau tidak terjaga, apa lagi ketika KJ sudah berada dalam kabinet?

Seharusnya parlimen Rembau dijaga rapi oleh kerana calon pembangkang mendapat undi yang terbesar dalam sejarah kerusi parlimen Rembau pada pilihanraya lalu.

Ini tidak, yang disibukkannya ialah untuk jadi menteri. Alahai anak omak!

Anak Jati Rembau

Advertisement

Tindakan

Informasi

4 responses

21 12 2009
Mohd Yusof

Inilah apa yang dikatakan sbg Yang di kejar tak dapat; Yang dijinjing bertaburan. Wahai anak Omak! Kesianlah pulak.

21 12 2009
man

KUNJUNGAN HABIB UMAR BEN HAFIZ KE MALAYSIA JANUARY 2010 : http://wp.me/piAx4-ZY

Program Bersama Dr Wahbah Mustafa Al Zuhaily http://wp.me/piAx4-103

25 12 2009
Kipp

KJ buat tahi aje la…

31 01 2010
musuh khairy

kepala hotak khairy yg punya rancangan itu. semua sebab pemainlah. khairy itu bodoh sebenar dalam bola sepak ini. jadi timbalan pun sebab pak lah celaka

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s
%d bloggers like this: